Salalah

 

Az Arab-félsziget trópusi paradicsoma, az ókori - középkori arábiai karavánutak egyik fontos állomása, az Ománi Szultánság második legfontosabb városa, Dhofar régió központja. Különleges szubtrópusi mikroklímája, a nyári monszun miatt hihetetlenül zöld, temékeny vidéke a sivatagos Arab-félszigetnek. Csodás vízesésekkel, dús folyóvölgyekkel, legelésző teve- és tehéncsordákkal találkozhatunk a környéken tett kirándulások során. Salalah és környékén találhatók Arábia legszebb, fehérhomokos tengerpartjai.

 

 

Salalah városnézés

Időtartam: kb.4 óra

​Indulás 08.30

A városnézés során ellátogatunk a Nagy Mecsetbe. A banán, papaja, kókuszültetvények mentén megnézzük a gyümölcspiacot. Később ellátogatunk a Tömjén Múzeumba ( a tömjén Salalah-Dhofar és Jemen egyik legfontosabb exportcikke volt már az ókorban is ), és megnézzük a közeli Al Balid Archeológiai Parkot. Kívülről megnézzük a Szultán Salalah-i Al Husn Palotáját, és körülnézünk a bazárban.

 

Salalah-tól Keletre

Történelmi Dhofar + Wadi Darbat

 

Időtartam: kb. 4 óra

Indulás: 09.00 vagy 14.00

 

A kirándulás első állomása a közeli kis halászfalu, Taqah. Megnézzük az erődöt és az őrtornyokat, majd ellátogatunk az ókori Samhuram romjaihoz, mely az ókorban Sába Királyságához tartozó Haramout régió egyik fontos kereskedővárosa lehetett a karavánút mentén.

Később beautózunk a hegyek közé, Wadi Dartbatba, mely Dhofar régió egyik legszebb folyóvölgye. Vízeséseket, egymásba ömlő tórendszereket és hatalmas tevecsordákat láthatunk itt.

A program utolsó állomása a Mirbathoz közeli, a 14. századi iszlám tanító, Mohammed Bin Ali sírjára épült kis mecset. A hölgyeknek térdet fedő ruházat ajánlott, és a mecset környékén kendő a fejre.

​​​​Salalah-tól Nyugatra

Festői tengerpartok

Időtartam: 4 óra

Indulás: 09.00 vagy 14.00

 

A program első állomása az Al Mughsail Beach, és a „Fújó Lyukak”, majd autózás a helyek között a zig-zag úton ( nagyon jó minőségű, biztonságos autóút ), ahonnan lélgzetlállító a kilátás. Út közben megnézzük a tömjénfa ligeteket ( Tömjénfa Nemzeti Park ), majd utazunk tovább az érintetlen Fizaya Beach-re.

Rub Al Khali Dűnék és Naplemente (175km )

Időtartam: 8 óra

Indulás 13.00

A Rub Al Khali az Arab- félsziget, és egyben a világ legnagyobb érintetlen homoksivatagja, itt találhatók Arábia legmagasabb homokdűnéi. Meglátogatjuk az elveszett sivatagi várost – Ubart, a Korán is említi mint a tömjénkereskedelem egyik fontos állomását, melyet a legenda szerint elnyelt a sivatag.  Maradványaira 1992-ben bukkantak rá és a mai napig folynak itt ásatások, a terület UNESCO védelem alatt áll.

Később megnézzük Wadi Dowka tömjénfáit, autózunk a dűnék között (dune bashing), és megcsodálhatjuk a semmihez sem hasonlítható sivatagi naplementét az egyik dűne tetejéről.

Visszaérkezés Salalah-ba késő este.

Lovaglás a tengerparton

Egyeztetett időpont szerint, 1-2 órás lovaglás, transzferekkel a szálloda és a tengerpart közvetlen közelébel elhelyezkedő lovarda között.

 

Thanks! Message sent.

Bővebb információ kérése: