AKTUÁLIS BEUTAZÁSI SZABÁLYOK

2021. 04.  07.

A világjárvány miatt az alábbi korlátozó intézkedések mellett lehet beutazni az országba: 

a. Be lehet-e utazni az országba?:  Nem, kivétel ománi állampolgársággal vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok.

b. Kell-e teszt?:    Igen.

Az országba történő belépéskor az utasnak fel kell mutatnia egy 72 óránál nem régebben elvégeztetett negatív PCR-tesztet, valamint a belépési ponton is PCR-tesztnek kell alávetnie magát. Az érkezést követő 8-ik napon ismét PCR-tesztet végeznek, és amennyiben az negatív eredményt mutat, a karantén feloldásra kerül.

c. Kell-e regisztrálni?:    Igen.

Az utazást megelőzően a  https://covid19.emushrif.om/traveler/travel weboldalon szükséges regisztrálni és befizetni a maszkati nemzetközi repülőtéren elvégzendő PCR-teszt 25 ománi riálos díját, továbbá kötelező letölteni a Tarassud+ elnevezésű mobil alkalmazást.

d. Karanténkötelezettség:    van.

Az országba történő belépést követően ománi állampolgársággal nem rendelkező személyeknek 7 éjszakára intézményi (szállodai) karanténba kell vonulni. A karantén időtartama semmilyen módon nem csökkenthető. Az intézményi (szállodai) karantént az országba történő érkezést megelőzően a https://covid19.emushrif.om/ weboldalon található „Sahala” platformon szükséges lefoglalni. A karanténkötelezettség a védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére is vonatkozik. A védettségi igazolványnak angol nyelven is tartalmaznia kell a védettséggel kapcsolatos információkat.

e. Üzleti célú beutazás feltétele

Az üzleti célú beutazásra jelenleg nincs érvényben a fentiektől eltérő szabályozás.

További információ a https://covid19.moh.gov.om/#/home weboldalon található.

-