AKTUÁLIS BEUTAZÁSI SZABÁLYOK - OMÁN

2021.február 1.


A koronavírussal kapcsolatos legutóbbi intézkedések, korlátozások:

2021. február 08-a 18:00 óráig lezárásra kerültek az ország szárazföldi határai. A járványügyi helyzet alakulásának függvényében a határzár meghosszabbításra kerülhet.

A határzár feloldása után ismét hatályba lépő belépési szabályok:

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ománi légügyi hatóság 2021. január 20-i tájékoztatása alapján 8 napnál rövidebb időtartamra nem lehet az országba beutazni.

Az országba történő belépéskor az utasnak fel kell mutatnia egy 72 óránál nem régebben elvégeztetett negatív PCR-tesztet, valamint a belépési ponton is PCR-tesztnek kell alávetnie magát, amelyre a  https://covid19.emushrif.om/traveler/travel weboldalon szükséges előzetesen regisztrálni és befizetni a 25 ománi riálos díjat. Ezt követően nyomkövető karperec viselése mellett 7 napos házi karantén kerül elrendelésre. Az érkezést követő 8-ik napon ismét PCR-tesztet végeznek, és amennyiben az negatív eredményt mutat, a karantén feloldásra kerül.

A 15 évnél fiatalabb gyermekek mentesülnek a tesztelési és a nyomkövető karperec viselésének kötelezettsége alól.

Minden utasnak legalább egyhónapos időtartamra érvényes egészségügyi biztosítással kell rendelkeznie, amely fedezi a koronavírussal kapcsolatosan esetlegesen felmerülő ellátási költségeket.

Jelenleg is érvényben lévő további korlátozások:

  • Általános gyülekezési tilalom;

  • Kötelező maszkviselés minden közterületen

-

E-mail: nembarbara2017@gmail.com | Skype: nemethbarbara  | Tel: +968 9783 7676

  • Facebook
  • Instagram