top of page

"Desert Crossing"

Ebben a programban Omán csodás látnivalói mellett, meg lehet tapasztalni az igazi sivatagi "off road" autózást, átszelve a Wahiba Dűnéket 4x4-es autókkal, profi beduin sofőrökkel.
Desert-Nights-Camp-dune-driving2.jpeg
2np / 1 éj krt
al wasil6452260b2f874_about.jpeg
Wadik - Átkelés a Sivatagon -Teknősök

Wadi Bani Khalid /Wahiba Sands / Turtle Beach / Wadi Shab / Sinkhole

3 nap / 2 éjszaka

 

1. nap  MUSCAT - WADI BANI KHALID - WAHIBA DŰNÉK

Reggeli után utazás Omán egyik legkedveltebb, leglátványosabb folyóvölgyébe, a Wadi Bani Khalid-ba. Fürdés a természetes tórendszerben, túra egészen a forrást őrző barlangig.

Délután megérkezés a sivatagba, naplemente a dűnéken

Szállás: sivatagi Camp

2. nap.  WAHIBA DŰNÉK - "DESERT CROSSING" - RAS AL RUWAIS - RAS AL HADD

Reggeli után autózás a dűnék között - vagy időnként a dűnéken át - fantasztikus, egyedülálló élmény. kb. 3-4 óra után érünk ki a tengerpartra, ahol a még érintetlen Ras Al Ruwais tengerpartja tárul elénk, ahogy szinte beleszalad a sivatag az óceánba. Fürdés, majd utazás tovább észak felé Arábia legkeletibb kiszögelléséhez, Ras Al Hadd-ba.

Vacsora után a közeli természetvédelmi központban meg lehet lesni a tengeri teknősöket, ahogy ássák a homokot és rakják le a tojásokat.

Szállás: Ras Al Hadd

3. nap  RAS AL HADD - WADI SHAB - MUSCAT

Reggeli után a közeli Sur kikötőváros érintésével utazás Muscat felé a partvidék mentén. A nap során túrázás a partvidék csodálatos völgyébe ( kb 4 km oda és vissza ), melynek mélyén fürdés a tórendszerben, egészen a folyó sodorta óriás sziklák képezte barlangba. Délután rövid megálló a Siknhole-nál, megérkezés Muscatba az esti órákban.

ras al ruwais.jpeg
Desert-Crossing-2022-01-31-Tina-Jure-Frenki-1.webp
4np / 3 éj kft
bottom of page