top of page

Omán programok - Omán magyarul - Programok Ománban

Félnapos Muscat
Városnézés Muscatban

Félnapos Muscat városnézés

 

Indulás 08.30-kor a szállodából, első állomás a Nagy Mecset, majd érintjük az Operaházat. Séta  a Szultán  palotájához, majd  megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és az Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Muscat-i öblöt. Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba, mely az ország történetéről, hagyományairól, művészetéről ad átfogó képet. A program utolsó állomása a Muttrah-i bazár, ahol találkozhatunk jellegzetes ománi különlegességekkel - tömjénnel és gazdagon díszített ománi ezüst tőrökkel.

 

***  A Nagy Mecsetbe való belépéshez  hosszú ujjú felső és 

hosszú nadrág / szoknya szükséges, illetve a hölgyeknek fejkendő viselése kötelező..

Egész napos Muscat

Egész napos Muscat városnézés 

Indulás 9.00-kor, első állomás a Nagy Mecset.  Ezt követően látogatás az Operaházhoz, melyet belülről is megtekintünk (az előcsarnok és a nézőtér látogatható). Ebéd a város egyik éttermében.

 

Délután a Ruwi - indiai negyeden át folytatódik az út az Al Bustan városrészbe, ahol megnézzük a Parlament épületét. Rövid fotó stop a yacht kikötőnél, majd séta  a Szultán Palotájához, majd Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Muscat-i öblöt az azt őrző Mirani és Jilali portugál erődöket.

Látogatás a Bait Al Baranda helytörténeti múzeumba, majd a Muttrah-i bazárba.

hajokirandulas Muscat

Hajókirándulás arab vitorlással Muscat partjai mentén

(Hétfő / Csütörtök / Péntek / Szombaton indul)

Délelőtt:          9:30 - 12:00

Naplemente:  4:00 - 18:30

Transzfer a szállodából a kikötőbe. Tradícionális arab halászhajóval sétahajózás az Al Bustan hoteltől a Parlament és a Muscat-i öböl mentén egészen a Muttrah-i kikötőbe, ahol a Szultán yacht-ja is horgonyzik. A tengerről is csodálatos látvány  a Hajar-hegység sziklái és az Arab-tenger közé ékelődő város. A fedélzeten frissítő italok mellett hagyományos ománi vendéglátás szerint arab kávét és datolyát is kínálnak.

Muscat-Barka-Nakhal

Muscat városnézés - Nakhal Erőd

Azoknak az utazóknak javaslom ezt a programot, akik rövid időt töltenek Ománban, vagy a többi napon más jellegű látnivalókat keresnek fel - esetleg felmennek a hegyekbe, vagy a tengerparton pihennek. Meglátogatjuk Muscat főbb nevezetességeit a fent leírt félnapos Muscat városnéző program alapján, majd kirándulás a Nakhal Erődhöz,mely az egyik leglátványosabb ománi erőd a 17. századból.

Visszaérkezés Muscatba délután.

Delfinles

Delfinles és snorkelling

09.30 - 13.00

Delfinek egész évben gyakori látogatók Muscat partjainál. Többféle fajuk is látható errefelé. Gyakran nem is kell túl messze menni, hogy megfigyelhessük őket  ahogy játszanak a vízben, vagy rajokban követik a hajókat. A program során kikötünk a partvidék egyik csodálatos öblében, ahol lehetőség van megmártózni  a tengerben és pipával, szemüveggel megtekinteni a gazdag tengeri világot.

bottom of page