top of page

Csoportos körutazások Ománban

A 2023/ 24-es téli szezonban az alábbi programmal az alábbi dátumokon meghírdetett csoportokat kísérem.

2023. Október 22-31.
2023. December 05-14.
2024. Február 26-Március 6.

Image.jpg
datolya vagott.jpg
Ománi Szultánság Arábia tengeri kapuja és természeti kincsestára 

Muscat / Jebel Shams /  Jebel Akhdar /  Nizwa  /  Wahiba Sands /  Wadi Bani Khalid /  Sur /  Turtle Beach /  Wadi Tiwi - Wadi Shab / Sinkhole /  Barka / Nakhal /  Bandar Khiran 

10 nap /9 éjszaka

További információ:

Üzenet elküldve. Köszönöm!

 

1. nap - BUDAPEST

Elutazás Budapestről.

 

2. nap.- MUSCAT 

Megérkezés Muscat repülőterére a kora hajnali órákban, transzfer a szállodába. Bejelentkezés, pihenés, akklimatizálódás. 11.00-kor Muscat városnézés: Megnézzük az Operaházat, séta a Szultán  palotájához, majd megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és az Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Muscat-i öblöt. Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. A program utolsó állomása a Muttrah-i kikötő és bazár. Ebéd lehetőség a városban. A nap hátralévő részében szabad program, pihenés az elkövetkező programdús napok előtt.

Szállás: Muscat, Hotel WYNDHAM GARDEN****      

 

3. nap  JABRIN - AL HAMRA - MISFAT - GRAND CANYON( ebéd, vacsora )

Reggeli után kijelentkezés a szállodából,indulás az Al Hajar vonulatai mentén Omán legmagasabb hegysége a Jebel Shams-ra ( Nap-hegy ), mely legmagasabb pontja 3000m. Kirándulás a középkori Jabreen-i Erődbe, és elragadó hegyi falvakban. Misfat Al Arbeyeen - Festői kis falu, személyes kedvencem Ománban. Meredek lejtőn fekszik, girbegurba utcákon, hihetetlenül dús vegetáció között sétálhatunk a faluban. Megfigyelhetjük a helyiek életét, a jellegzetes falaj öntözőrendszert, a teraszos földművelést. 

Délután 4x4-es terepjárókkal kirándulás fel a Közel-Kelet Grand Canyonjához. Az Al Nakhur Canyon - Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A Közel-Kelet Grand Canyonjának is nevezik. 

Szállás: Sama Heights Resort****

 

4. nap.  JEBEL AKHDAR ( ebéd, vacsora )

Délelőtt kirándulás a kanyonban, melynek egyik természetes párkányán fut az úgynevezett “Balcony Walk”, egy több mint 300 éves ösvény. 

Később utazás tovább a Jebel Akhdar-ra. Az út egy 30 km-es szerpentinen visz fel a hegytető falvaihoz, és varázslatos völgyeihez. Ebéd, majd séta a gránátalma és rózsaültetvényei között.

Szállás: Hotel Golden Tulip Nizwa****

 

5. nap  NIZWA - IBRA - WAHIBA SANDS ( ebéd, vacsora )

Reggeli után megnézzük Nizwát, mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye, Omán vallási központja. Látogatás a 17.sz-ban alapított erődbe, majd séta a bazárban, a helyi piacon. Ebéd után az út folytatódik a Wahiba Dűnékhez, mely UNESCO világörökség. A 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag egészen különleges geológiai adottságokkal, növény-, állatvilággal rendelkezik.

Autózás 4x4-es dzsippel és naplemente a dűnéken.

Szállás: Wahib Sands, Arabian Oryx Camp 

 

6. nap WADI BANI KHALID - TURTLE BEACH ( ebéd, vacsora )

Reggeli után lehetőség van tevegelni, vagy motoros sárkányrepülővel felszállni a dűnék fölé.

Később utazás tovább Omán leglátványosabb „wadi”-jához, ( wadi – arab/héber nyelven völgyet jelent, mely elvezeti a lehulló esővizet, melyet a kősivatag sziklás hegyei nem tudnak elnyelni ) A Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében – összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban meg is lehet mártózni, felúszni a sziklák mentén egészen a forrásig.

Ebéd után indulás tovább a partvidék felé, Arábia legkeletibb csücskébe,  Ras Al Hadd-ba.

Vacsora után, késő este helyi túravezetővel megpróbáljuk meglesni a tojásaikat lerakó óriás teknősöket. 

Szállás: Turtle Beach Resort****

 

7. nap SUR - WADI SHAB - SINKHOLE ( ebéd )

Reggeli után még lehetőség van egyet mártózni a tengerben, majd utazás tovább a tengerpart mentén Muscat felé. Rövid megálló Sur-ban, mely fontos kikötőváros és a középkori ománi hajóépítés központja. Rövid kitérő egy hajókészítő manufaktúrába, ahol láthatjuk, hogyan ácsolják ezeket a hatalmas arab hajókat évszázados hagyományoknak megfelelően.

A Wadi Shab Omán egyik leglátványosabb wadija.Könnyű kirándulás

( oda-vissza kb.5 km ) a wadi belsejében található zúgókkal tűzdelt tórendszerhez. Fürdés mindenképpen ajánlott! Ebéd egy tengerparti étteremben. Az utolsó megálló megálló a Bimmah Sinkhole, mely Omán ikonikus látnivalója. A legenda szerint e természetes medencét egy meteorit becsapódása alakította ki, ezért az arab elnevezés: "Hawaiyat Najm", azaz Hulló Csillag. Valójában ez a fantasztikus geológiai képződmény a mészkő tenger általi eróziójának köszönhető, mely során a föld legfelső rétege beszakadt.

Megérkezés Muscatba a késő délutáni órákban.

Szállás: Muscat, Hotel WYNDHAM GARDEN****  

 

8. nap SZABAD PROGRAM / FAKULTATÍV HAJÓKIRÁNDULÁS

Egész nap pihenés a szállodában - szabad program, bazár..- stb. a városban, vagy fakultatív program:

Délelőtt transzfer a kikötőbe. 4 órás hajókirándulás ebéddel, tradicionális arab dhow-n a Bandar Khiran lagúnához, ahol fürdeni, búvárkodni is lehet 

(snorkel).

 A nap hátralévő részében pihenés az elmúlt napok sűrű programjai után.

Szállás: Muscat, Hotel WYNDHAM GARDEN**** 

 

9. nap NAGYMECSET - BARKA HALPIAC - AL GASHAM PALOTA - AMOUAGE PARFÜMHÁZ

(ebéd)

Reggeli után látogatás a Nagymecsetbe. Ezután utazás kirándulás a Hajar-hegység nyugati lábához, Batinah Régióba. Rövid megálló a Barka halpiacon, majd utazás tovább a Bait Al Gasham Erődmúzeumba, mely a jelenlegi uralkodócsalád egyik jeles tagjának otthona volt a kora 19. században. Ománi ebéd itt. 

Délután látogatás az Amouage parfümházba. Az Amouage parfümházat 1983-ban nyitotta meg Őfelsége Sultan Qaboos azzal a szándékkal, hogy az ősi ománi parfümkészítés mesterségét felelevenítve és újraértelmezve, a hagyományok mentén világszínvonalú luxustermékeket állítson elő. E kis parfümgyár csodás bemutató teremmel rendelkezik, ahol helyi vezető érdekes információkkal szolgál az alapanyagokról, a parfümgyártás folyamatáról.

Visszaérkezés a szállodába kora délután.

Szállás: City Seasons Muscat****     

 

10. nap MUSCAT -

 Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, utazás haza.

 

bottom of page