top of page
wadi szep.jpg

"Explore Oman"Körutazás Magyar nyelvű idegenvezetéssel

2021. december 5 - 13.

9 nap / 8 éjszaka

Muscat - Sinkhole - Wadi Shab - Sur - Turtle Beach - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands - Nizwa - Jebel Shams - Bandar Khiran

Dec.5. BUDAPEST -

Elutazás Budapestről.

Dec.6. - MUSCAT (reggeli)

Megérkezés Muscat repülőterére a kora hajnali órákban, transzfer a szállodába. Bejelentkezés, pihenés, akklimatizálódás. 11.00-kor Muscat városnézés: Megnézzük az Operaházat, séta a Szultán  palotájához, majd megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és az Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Muscat-i öblöt. Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. A program utolsó állomása a Muttrah-i kikötő és bazár. Ebéd lehetőség a városban. A nap hátralévő részében szabad program, pihenés az elkövetkező programdús napok előtt.

Szállás: Muscat    

   

Dec.7. MUSCAT – BIMMAH SINK HOLE - WADI SHAB – SUR - RAS AL HADD (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után elhagyjuk Muscat-ot déli irányba, a partvidék és a Hajar-hegység keleti lejtői mentén. Az első megálló a Bimmah Sinkhole, mely Omán ikonikus látnivalója. A legenda szerint e természetes medencét egy meteorit becsapódása alakította ki, ezért az arab elnevezés: "Hawaiyat Najm", azaz Hulló Csillag. Valójában ez a fantasztikus geológiai képződmény a mészkő tenger általi eróziójának köszönhető, mely során a föld legfelső rétege beszakadt. Lehet egy gyorsat mártózni, majd indulunk tovább a közeli Wadi Shab-ba. A Wadi Shab Omán egyik leglátványosabb wadija ( a wadi szó az arab/ héber nyelvekben szűk folyóvölgyet jelöl, mely a lehulló nagy mennyiségű csapadékot a hegy belsejéből elvezeti. Könnyű kirándulás ( oda-vissza kb.5 km ) a wadi belsejében található zúgókkal tűzdelt tórendszerhez. Fürdés mindenképpen ajánlott! Ebéd egy tengerparti étteremben, majd utazás tovább Wadi Tiwi érintésével Sur városába, mely kikötőváros a középkori ománi hajóépítés központja. Rövid kitérő egy hajókészítő manufaktúrába, ahol láthatjuk, hogyan ácsolják ezeket a hatalmas arab hajókat évszázados hagyományoknak megfelelően.

Kora este megérkezés Omán legkeletibb csücskébe, Ras Al Hadd-ba. Vacsora a szálloda tengerparti éttermében.

Szállás: Ras Al Hadd

Dec.8. TURTLE BEACH - WADI BANI KHALID - NIZWA - IBRA - WAHIBA DŰNÉK (reggeli-ebéd-vacsora)

Kora hajnalban a közeli természetvédelmi központban helyi vezetővel megfigyelhetjük, ahogy az óriásteknősök ássák a fészküket, és rakják a tojásaikat. Visszaérkezés a hotelbe, reggeli, majd az út folytatódik tovább a belső területek felé, Omán leglátványosabb „wadi”-jához, ( wadi – arab/héber nyelven völgyet jelent, mely elvezeti a lehulló esővizet, melyet a kősivatag sziklás hegyei nem tudnak elnyelni ). A Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében – összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban meg is lehet mártózni, felúszni a sziklák mentén egészen a forrásig.

Ebéd után az út folytatódik a Wahiba Dűnékhez, mely UNESCO világörökség. A 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag egészen különleges geológiai adottságokkal, növény-, állatvilággal rendelkezik.

Autózás 4x4-es dzsippel és naplemente a dűnéken.

Szállás: Wahiba Sands

Dec.9. WAHIBA DŰNÉK - IBRA - NIZWA (reggeli-ebéd)

Reggeli után lehetőség van tevegelni, vagy motoros sárkányrepülővel felszállni a dűnék fölé, illetve meglátogatunk egy beduin falut, Wahiba törzs tagjai ugyanis a mai napig itt, a dűnék között élnek.

Később utazás tovább Ibra érintésével Nizwába. mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye, Omán legvallásosabb része. Látogatás a 17.sz-ban alapított erődbe, majd séta a bazárban, a helyi piacon.

Szállás: Nizwa

Dec.10. NIZWA - JEBEL SHAMS (reggeli-ebéd-vacsora)

Reggeli után kirándulás Omán legmagasabb hegysége a Jebel Shams-ra ( Nap-hegy ), mely legmagasabb pontja 3000m. Kirándulás a középkori Jabreen-i Erődbe, és elragadó hegyi falvakban - Al Hamra - itt van egy nagyon érdekes kis múzeummá alakított ház az un. “abandoned village” egyik vályog villájában. Után Misfat Al Arbeyeen - Festői kis falu, személyes kedvencem Ománban. Meredek lejtőn fekszik, girbegurba utcákon, hihetetlenül dús vegetáció között sétálhatunk a faluban. Megfigyelhetjük a helyiek életét, a jellegzetes falaj öntözőrendszert, a teraszos földművelést. 

Délután 4x4-es terepjárókkal kirándulás fel a Közel-Kelet Grand Canyonjához. Az Al Nakhur Canyon - Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A Közel-Kelet Grand Canyon-jának is nevezik. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut az un. “Balcony Walk”, a több mint 300 éves ösvény, egy sziklába vájt falu, a Sab Bani Khaimis romjaihoz.

Szállás: Jebel Shams

Dec.11. JEBEL SHAMS - MUSCAT ( reggeli-ebéd)

Reggeli után utazás vissza Muscatba. Délután szabadprogram - pihenés, bazár...stb. 

Szállás: Muscat

Dec.12. NAGYMECSET - BANDAR KHIRAN (reggeli-ebéd)

Reggeli után megnézzük a Nagymecsetet, majd transzfer a kikötőbe, egész napos hajókirándulás, snorkelling, delfinles a csodálatos Bandar Khiran lagúnáinál, barbecue ebéd a tengerparton.

Szállás: Muscat

DEC.13. MUSCAT (reggeli)

A repülőjáratnak megfelelően transzfer a repülőtérre, utazás haza, vagy vagy hosszabbítás Muscat vagy Salalah tengerpartján.

Részvétli díj/ fő:           1.500 USD    min. 10 fő részvétele esetén

                                   

A részvételi díj tartalmazza:

 • privát transzferek az út során végig

 • repülőtéri transzferek

 • 7 éjszakai szállás reggelivel  4 csillagos szállodák ( kivéve Nizwa 3cs. szálloda )

 • étkzések: 5x ebéd: 3.,4.,5.,6.,7. napon / 3x vacsora: 3.,4.,6. napon

 • Magyar nyelvű idegenvezetés az út során végig

 • ásványvíz

 • belépők (erőd, múzeum)

Nem tartalmazza:

 • italfogyasztás

 • repülőjegy / vízumköltség

 • borravaló

 • utasbiztosítás

 • Egyágyas felár: 450 USD

 

Az árak az 1 OMR = 2,6 USD árfolyam emelkedése esetén változhatnak.

Hosszabbítás  lehetséges Muscat egyik tengerparti szállodájában.

JAVASOLT repülőjáratok:

Qatar Airways

1. QR  200   05DEC BUDAPEST 16:20  -  DOHA 23:15

2. QR 1148  06DEC DOHA 01:50  -  MUSCAT 04:30

3. QR 1149  13DEC MUSCAT 05:55  -  DOHA 06:35

4. QR  199   13DEC DOHA 08:40  -  BUDAPEST 12:20

bottom of page