top of page
maasai-people-masai-mara-kenya-small.jpeg

Kenya - Zanzibár
Az állatvándorlás idején

Kiscsoportos körutazás 

Magyar nyelvű idegenvezetéssel

2025 Augusztus

Fekete Afrika országai közül a legtöbb embernek először Kenya jut eszébe. A végtelen szavannák, a semmihez sem hasonlítható afrikai naplementében izzó magányos akácfa sziluettje, vagy a hófedte Kilimanjaro előtt legelésző elefántcsordák.

Kenya a fekete kontinens egyik legváltozatosabb, vadban leginkább bővelkedő országa. A Masai Mara Nemzeti Park, a milliószámra vándorló gnúk és zebrák földje, akiknek nyomában Afrika nagy ragadozói, illetve olyan veszélyeztetett fajok járnak, mint a fekete orrszarvú. Otthont ad a Nagy Hasadékvölgy szódatavaiban élő flamingók millióinak is. Kenya tökéletes hely arra, hogy megcsodáljuk a lenyűgöző afrikai vadon szépségét. 

Zanzibár időtlen idők óta csábítja az utazókat: fehér homokos tengerpartok, kristálytiszta türkizkék tenger öleli körül a szigetet, óvárosa, a Stone Town pedig az afrikai, indiai, arab és perzsa kultúrák rendkívül izgalmas olvasztótégelye.

Utazásunk során meglátogatunk 3 kenyai nemzeti parkot, mely mindegyike teljesen más karakterrel bír: Nakuru - a Nagy Hasadékvölgy legnagyobb parkja, hihetetlenül gazdag nagyvadakban, itt működik az ország egyik orrszavú mentőhelye, és tava otthona több mint 2 millió flamingónak. Teljesen más látványt és élményt nyújtanak a Masai Mara hatalmas kiterjedésű szavannái, vulkanikus sziklaormai és a kanyargó Mara -folyó. MInden évben július- augusztusban prédaállatok milliói vándorolnak délről az édesvízben gazdagabb területekre, és esnek nagy számban áldozatul a rájuk vadászó ragadozóknak. Hihetetlen itt az állatmennyiség és egészen lenyűgöző a végeláthatatlan sík szavanna látványa, melyet akár hőlégballonról is megcsodálhatunk,

Az Amboseli Nemzeti Park a Kenya-Tanzánia hatávidékén emelkedő Kilimanjaro-hegy lábánál fekszik, hófedte csúcsa fantasztikus háttere a parkban készített fotóknak. 

A program során bár kevés időt töltünk Nairobiban, de ha a repülőjáratok menetrendje engedi, megnézzük Karen Blixen egykori farmját (önéletrajzi  könyve a "Volt egy farmom Afrikában" alapján készült a világhírű "Távol Afrikától" című film ), és ellátogathatunk a híres Carnivore étterembe is.

Kenyában is nagyon szép a tengerpart - Mombasa és Malindi környékén.,  a szafari program után én mégis javaslom a zanzibári pihenést. A belső kontinentális területekhez képest, a kikuyu és maszáj törzsek otthona után Zanzibár teljesen más képet mutat. Itt Kelet-Afrika partvidékeinek muszlim világa tárul elénk. A Stone Town-ban egészen különleges - Rejtő könyvekből ismerős figurákkal, utcaképekkel találkozhatunk, a kultúrák, vallások keveredéséből, egymásra hatásából kialakuló érdekes világba csöppenhetünk. 

A sziget fantasztikus tengerpartokat, csodás szállodákat és vizi programokat tartogat - meglátogathatjuk a Börtön-szigeten élő óriásteknősöket, elvitorlázhatunk egy természetes homokpadra, ahol a helyiek fantasztikus grillebédet szervíroznak, úszhatunk delfinekkel, vagy elfogyaszthatjuk életünk legfinomabb szuahéli ebédjét egy helyi szegfüszeg ültetvényen.

Ha esetleg a résztvevők közül valaki volt már Zanzibárban, vagy nem szeretne velünk tartani a pihenő programra, a szafari program után Nairobiból jöhet egyenesen vissza Budapestre, vagy tölthet a programtól eltérően kevesebb / hosszabb időt is Zanzibáron. Lehet CSAK Zanzibárra is csatlakozni.

masai_mara_migration__banner.jpeg
oloololo-escarpment-masai-mara-landscape-750x450.jpeg
Lake-Nakuru-National-Park.jpeg
Masai-Mara-Kenya.jpeg
elephant-bull-front-of-kilimanjaro-amboseli.jpeg
IMG_7052.jpg
6e50ded2-0ff2-4607-b86a-c01e42353a3a.JPG
3456f75d-f90e-4397-9331-7b73afcc9f4f.JPG
c3dda03f-514e-4a2d-b169-cd9af7d4fff7.JPG
Zanzibar-1.jpeg

Csoport létszám:  max. 12 fő

Repülőjáratok:

Budapest - Nairobi - Zanzibár - Budapest

Szállodák:

Magas minőségű, kényelmes szállodák, safari camp-ek, egy -kétágyas szobáiban

Étkezés: A szafari során teljes ellátás, Zanzibáron félpanzió 

Program:

 

1. nap BUDAPEST - 

Elutazás Budapestről.

2. nap - NAIROBI

Megérkezés a Reggeli / kora délutáni órákban, transzfer a szállodába. Pihenés, akklimatizálódás.

Délután látogatás a Karen Blixen Házba.

Szállás: Nairobi

3. nap NAIROBI- NAKURU

Reggeli után indulás a Lake Nakuru Nemzeti Parkba. A 188 km² alapterületű nemzeti parkot 1960-ban nyilvánították védett területté. Utunk a Nagy Hasadékvölgy mentén halad. A Nakuru-tó az egyik legnagyobb a Hasadékvölgy szódatavai között, és a legtöbb szafari körút kötelező állomása, a tóban élő hatalmas flamingópopulációról híres.

Délután vadles a parkban.

Vacsora, szállás: Lake Nakuru Lodge

4. nap NAKURU- MASAI MARA

Reggeli után indulás a Masai Mara Nemzeti Parkba, és utazás a Masai Mara Nemzeti Parkba, mely a tanzániai Serengeti északi kiterjedése, mely régió Afrika legjelentősebb, vadakban leggazdagabb szavannás vidéke. A nagy állatvándorlás idején remélhetőleg izgalmas akcióknak lehetünk szemtanúi, megfigyelhetjük, ahogy a gnúk és zebrák átevickélnek a korokodilokkal és vizilovakkal teli Mara-folyón. Délután vadles a parkban.

Vacsora, szállás: Masai Mara, safari camp

5. nap MASAI MARA

Kora hajnali, és délutáni vadles a parkban.

Vacsora, szállás: Masai Mara safari camp

6. nap MASAI MARA - AMBOSELI 

Reggeli után utazás tovább az Amboseli Nemzeti Parkba, a Kilimanjaro lábánál. A park nagyrészt sik szavanna, hatalmas elefántpopulációjáról híres.

Szállás: Amboseli

7. nap AMBOSELI 

Kora hajnali és délutáni vadles a parkban.

Szállás: Amboseli

8. nap AMBOSELI NEMZETI PARK - NAIROBI - ZANZIBÁR vagy NAIROBI - BUDAPEST

Kora hajnali vadles, majd transzfer a repülőtérre, és egy esti járattal utazás Zanzibárra.

Megérkezéskor transzfer a szállodába. Aki nem jön velünk tovább Zanzibárra, utazás vissza Budapestre.

Szállás: Zanzibár

9. nap ZANZIBÁR

Délelőtt kipihenjük az elmúlt napokat, délután megnézzük Stone Town látnivalóit.

Szállás: Zanzibár

10. nap ZANZIBÁR

Fakultatív program: hajókirándulás arab vitorlással egy homokzátonyra, friss tengeri ebéddel, fürdés.

Szállás: Zanzibár

11.nap ZANZIBÁR

Fakultatív program: megnézzük a Jozani erdő vörös kolobus majmait és a mangrove erdőt, később sziget egyik szegfüszeg és fűszerültetvényét, ahol isteni, szuahéli fogásokat is kóstolhatunk.

Szállás: Zanzibár

12. nap ZANZIBÁR

Fakultatív program - korán reggel kihajózunk delfinlesre, és ha lesz rá lehetőség, úszunk is velük.

13. nap ZANZIBÁR - BUDAPEST

Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás haza.

Konkrét dátum, repülőjáratok, részvételi díj kidolgozás alatt.

bottom of page