top of page
  • Szerző képeBarbara Nemeth

Keleti illatok luxuskivitelben

AMOUAGE Oman


Az Amouage parfümházat 1983-ban nyitotta meg Őfelsége Sultan Qaboos azzal a szándékkal, hogy az ősi ománi parfümkészítés mesterségét felelevenítve és újraértelmezve, a hagyományok mentén világszínvonalú luxustermékeket állítson elő.

Az Amouage márkanév a francia amour - szerelem és az arab mawj - hullám szóból ered, mely nagyon jól illik ehhez a fűszeres, izgalmas édeskés illatvilághoz.

Az illatokat kizárólag a Közel-Keleten megtalálható alapanyagokból állítják elő (pl. mirha, tömjén), de a parfümök összetételét, a világ nagy parfüm házainak szakembereivel közösen alakítják ki, igazodva a nemzetközi vásárlói igényekhez.

Csodálatos, formatervezett üvegekben - melyeken visszaköszön az ománi khanjar, és a Nagymecset kupolája is - többféle női és férfi illattal az Amouage brand a világ 65 országában megtalálható, és 19 nagyvárosban van jelen önálló üzletben is, mint luxus kategóriás termék.


A Muscatban található kis parfümgyár csodás bemutató teremmel rendelkezik, ahol helyi vezető érdekes információkkal szolgál az alapanyagokról, a parfümgyártás folyamatáról.
219 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page